WIST JE DAT?

Een bouwdroger u besparing kan opleveren?

Dankzij een lagere luchtvochtigheid van uw woning,

bespaart u het eerste jaar aanzienlijk op de verwarmingskosten.

 

Door de inzet van bouwdrogers in de afbouwfase in de nieuwbouw, kan er tot 300% worden bespaard op verwarmingskosten in de eerste vijf jaar na de oplevering. Een ander wezenlijk voordeel is de verkorting van de bouwtijd; schilders, bezetters en andere vaklieden kunnen in een eerder stadium met hun werk beginnen en zonder onderbrekingen doorwerken. Daarnaast zijn er minder vochtproblemen en schades na de oplevering.


Een bouwdroger huren beter is voor uw gezondheid? 

Bouwdroging verbetert drastisch de luchtkwaliteit van uw woning. Het voorkomt de vorming en de verspreiding van schimmels.
Dit is niet alleen een meerwaarde voor uw woning maar komt ook voor jouw gezondheid.

Een bouwdroger huren tijdswinst geeft?

 

Sommige bouwmaterialen zoals chape en 
pleisterwerken vereisen grote hoeveelheden water.

Daarbij is de verdamping van het water noodzakelijk om latere problemen te vermijden.

Met de bouwdrogingstechniek zorgen wij voor een aanzienlijk 
snellere uitdroging zodat de werken in uw woning elkaar sneller kunnen opvolgen.

 

Je een inschatting kan maken van de droogtijd?

Met de inzet van de correcte bouwdrogers kan je tot 70% sneller drogen in natte en koude seizoenen t.o.v. als je gebruik maakt van natuurlijke droging.

De bouwdrogers die wij hanteren,  creëren altijd de perfecte droogconditie. Zo'n perfecte droogconditie is te vergelijken met een droge dag wanneer alle ramen tegen elkaar openstaan. Hieronder vindt u enkele indicaties van droogtijden bij optimale droging:

  • Zandcement chape; tot een dikte van 4 cm ongeveer 1 cm per week. Bij een dikkere dekvloer kunt u het beste contact met ons opnemen zodat wij een calculatie voor u kunnen maken. Let op: de eerste 7 dagen na het aanbrengen van de chape mag er niet gedroogd worden omdat het materiaal dan de hoeveelheid vocht moet opnemen die nodig is voor het op sterkte komen van de chape.
  • Anhydriet vloeivloeren; tot een dikte van 4 cm kan in ongeveer 12 dagen gedroogd worden. Indien er direct, na 48 uur na het storten van de vloer begonnen wordt met de bouwdroging. 

 

 

Een bouwdroger als volgt werkt?

Bij een bouwdroger wordt een milieuvriendelijk koelgas door een roterende compressor gecomprimeerd. Het hete koelgas gaat,

onder een hoge druk, naar het condensorblok waar het gas gekoeld en gecondenseerd wordt. Via een expansie eenheid wordt het milieuvriendelijke koelgas R407C in het verdamperblok gespoten, waar het verdampt. Hiervoor is warmte nodig die aan de passerende lucht onttrokken wordt. Het koelgas wordt weer door de compressor aangezogen en het proces begint weer van vooraf aan. De vochtige lucht uit de ruimte wordt over de verdamper gezogen, waar het heftig wordt afgekoeld, waardoor het water in de lucht condenseert. Het water wordt via een waterslang aflopend afgevoerd. De koude lucht wordt hierna door het condensorblok weer opgewarmd en als droge en warme lucht weer de ruimte ingeblazen.

 

Condensdroging is een natuurlijke manier om bouwmaterialen te ontvochtigen. De kans op krimpscheuren en overdroging is door deze natuurlijke methode, mits goed toegepast, uitgesloten.

 

Heeft u zelf een vraag of een onderwerp waarop u graag het antwoord weet?

Stel je vraag dan hier en wij zorgen voor een reactie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.